iga: Oblicz całki:
3(x2+1) / x2
(x2-1)2 / x
tg2x
cos2 x/2
cos2x / cosx - sinx
1/ cos2x sin2x
e2x-1 / ex
14 gru 19:20
Lisek:
∫3(x2+1)/x2 dx = ∫3 dx + ∫3/x2 dx = 3x - 3/x
∫(x2-1)2/x dx = ∫x3 dx - ∫2x dx + ∫1/x dx = x4/4 - x2 + ln|x|
∫ tg2x dx = tgx - x
∫cos2x/(cosx-sinx) dx = ∫(cos2x - sin2x)/(cosx - sinx) dx = ∫cosx+sinx dx = sinx - cosx
∫1/cos2xsin2x dx = ∫4/sin22x dx = 4cos2x/(-2sin2x)= - 2ctg2x
∫e2x-1/ex dx = ∫ ex-1/ex dx = ex + e-x
17 gru 14:06
txt:
Jeszcze do każdego wyniku dorzucić
koniecznie stałą +
C
17 gru 14:15