matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór wielomianu
Łukasz:
Na rysunku przedstawiony jest wykres pewnego wielomianu stopnia czwartego. Podaj wzor tego wielomianu, korzystajac z danych podanych na rysunku. Z ryssynky wynika ze an=> 0 x1=1 dwukrotny a jak do reszty dojsc?
25 maj 18:52
NNN:
B = Ω+∑
∞
20 wrz 10:06
...:
W(x)=(x−1)(x−1)(ax
2
+bx+c) W(0) =19 W(−1)=32 W(−2)=27 przyjemnego liczenia−
20 wrz 10:35