matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równ
SONIA:
Prosze o jeszcze jedno rozwiazanie równania x
5
−x=0
25 maj 16:25
kalafiorowa:
x(x
4
−1)=0 x=0 ∨ x
4
−1=0 x
4
=1 x=1
25 maj 16:27
kalafiorowa:
powinno byc jeszcze ∨ x=−1
25 maj 16:28