matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
ZUZA:
POMOCY! Rozwiąż metodą przeciwnych współczynników a)1/2x +5 = y 2x +3y =0 b)1/4x +2y = 3 x −4y =1 c)2x= 4−6y 3x − 2y=1 d)1/4x + 3/4y =1 3x − y =0
25 maj 16:00
b.:
tu masz rozwiazane przyklady:
1674
25 maj 16:55