matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fgf
SARA:
Sprawdź podane tożsamości 1.(1−sinα) /sinα + (1+sinα) /cosα = ctgα 2. sin
4
α − cos
4
α=sin
2
α +cos
2
α pomóżcie ; /
25 maj 15:58
robinka:
2.L=(sin
2
α+cos
2
α)*(sin
2
α−cos
2
α)=1*(sin
2
α−cos
2
α) L≠P
25 maj 16:06