matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r
ArA:
PROSZĘ rozwiaż równanie: −x
2
(4−x
2
)+4−x
2
=0
25 maj 15:15
kalafiorowa:
−x
2
*(4−x
2
)+1*(4−x
2
)=0 (4−x
2
)(1−x
2
)=0 4−x
2
=0 ∨ 1−x
2
=0 x=2 ∨ x=−2 ∨ x=1 ∨ x=−1
25 maj 15:18