matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice funkcji
paulinat.:
obliczyć lim x→π 1+cosx / sin
2
x
24 maj 21:21
Amaz:
1+cosx
1+cosx
1
=
=
przy x dążącym do π całość dąży do
1−cos
2
x
(1−cosx)(1+cosx)
1−cosx
1
2
24 maj 21:43
Amaz:
1+cosx
1+cosx
1
=
=
przy x dążącym do π całość dąży do
1−cos
2
x
(1−cosx)(1+cosx)
1−cosx
1
2
24 maj 21:43