matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Amelia:
Dane są zbiory A={x : x ∈ R
I 3-2x I > 5} B={ x : x ∈ N
x ≤ 6} wyznacz zbiór A iloczyn B
14 gru 17:17
Lisek:
|3-2x|>5 3-2x>5 v 3-2x<-5 (x<-1 v x>4)⇒ x∈(-
∞
;-1)u(4;+
∞
) → to jest zbiór A B={0,1,2,3,4,5,6} A iloczy B= {5,6}
14 gru 18:07