zadania semestralne
alien: Dany jest trójkąt równoramienny o kącie wierzchołkowym równym 120 stopni. Oblicz pole
tego trójkąta wiedząc, że ramię jego ma długość 6 cm.
24 maj 19:59
Tomek.Noah:
| | 1 | |
Nie wiem czy miales taki wzor P= |
| absin(a,b)? jesli tak to pomyl  |
| | 2 | |
24 maj 20:01
alien: mozesz mnie naprowadzic bo nie bylo mnie na lekcjach a mam kilka zadan tego typu
24 maj 20:06
24 maj 20:09
paula: prosze zrob to zadanie zebym mogl zobaczyc jak to sie robi to z reszta bede sobie kombinowal.
24 maj 20:13
Tomek.Noah:

P={1}{2}absin(a,b)
P=18*sin(180−60)
P=18*sin60
0
P=9
√3
24 maj 20:16
alien: dzieki
24 maj 20:17