matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole rombu , którego bok jest równy 13 cm , a krótsza przekatna 10 cm .
Bartek:
Oblicz pole rombu , którego bok jest równy 13 cm , a krótsza przekatna 10 cm . pomożecie?
24 maj 18:22
Godzio:
1
(
e)
2
+ 5
2
= 13
2
2
1
e
2
= 144
4
1
e = 12
2
e = 24
e*f
24 * 10
P =
=
= 120
2
2
24 maj 18:25