matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty podobne
ewa:
W trójkącie o polu P przez środki dwóch boków poprowadzono prostą. Jakie są pola figur,na jakie prosta ta podzieliła trójkąt?
24 maj 11:58
Eta:
ΔABC ~ ΔMNC w skali k=2
1
to P
1
=
P
4
1
3
P
2
= P− P
1
= P−
P=
P
4
4
24 maj 23:49