matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O ODP
Ciapek :
Kula ma objętośc 36/π2 oblicz promien kuli
24 maj 11:04
Basia:
co to ma być ?
36
?
π
2
24 maj 12:14
Ciapek :
tak to ma buyc nie wiedzialem jak to napisać.
24 maj 12:43
robinka:
4
V=
*π*r
3
3
36
4
4
=
*π*r
3
/:
π
2
3
3
27=π
3
*r
3
/:π
3
U{27}{π
3
)=r
3
3
r=
π
24 maj 12:46