matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
brala:
(6,6*{10
−
3
4
}*3*{10
8
})/(0,434*{10
−
6
})=
24 maj 08:59
Basia:
tak to ma być ?
6,6*10
−34
*3*10
8
=
0,434*10
−6
6,6*3*10
−34+8−(−6)
=
0,433
19,8*10
−20
0,433
podziel teraz 19,8:0,433=19800:433 ≈45,73 = 45,75*10
−20
= 4,575*10*1−
−20
≈ 4,58*10
−19
24 maj 10:35