matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy
kess:
sinα+sinβ
Wykaż, że gdy α i β są kątami ostrymi trójkąta prostokątnego to:
=1
cosα+cosβ
23 maj 23:26
Godzio:
sinα = cosβ cosα = sinβ
cosβ + sinβ
= 1
cosβ + sinβ
23 maj 23:29
kess:
Dziękuję
23 maj 23:36