Oblicz prawdopodobieństwo
Przemyslaw90: W biurze pracuje 8 mężczyzn i 4 kobiety. cztery osoby mają zostać wybrane do planowanej
prezentacji. Oblicz jakie jest prawdopodobieństwo że:
a. zostanie wybranych 4 mężczyzn
b. wszystkie 4 osoby są tej samej płci
c. przynajmniej 2 mężczyzn zostało wybranych
23 maj 23:01
robinka:
a)
liczmy P(A)=A/Ω
b)
P(B)=B/Ω
c)
C=C
28+C
38+C
48
trzeba obliczyć
23 maj 23:08
Przemyslaw90: Dziekuję
23 maj 23:11
Eta:
w c)
robinka
powinno być:
23 maj 23:23
robinka: tak masz racje

przepraszam, za bład, zapomniałam o kobietach. dzięki za korektę Eta
23 maj 23:25