matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
karol:
−3x+6
Rozwiąż równanie ;
=x
x+2
23 maj 22:56
robinka:
x+2≠0 x≠−2 −3x+6=x
2
+2x x
2
+2x+3x−6=0 x
2
+5x−6=0 Δ=25+24 Δ=49 dalej trzeba obliczyć x
1
i x
2
23 maj 22:59
karol:
Dzięks
1
23 maj 23:29