matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kąty
MaŁa:
Rozwiąż równanie: x
3
+x
2
−9x−9=0 Pomocy
23 maj 22:51
robinka:
x
2
(x+1)−9(x+1)=0 (x+1)(x
2
−9)=0 (x+1)(x−3)(x+3)=0 x=−1 x=3 x=−3 x∊{−3,−1,3}
23 maj 22:57