matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kajunia :
sin(xy)
lim(x,y)→(0,a)
=
x
23 maj 22:49
Basia:
sin(ax)
= lim
x→0
=
x
sinax
lim
x→0
a*
=
ax
sinax
a*lim
x→0
=a*1=a
ax
23 maj 23:13
Amaz:
ale szprytne
23 maj 23:15