mnozenie
Madzia: wykonaj mnożenie (a4+5a3 + 4a2 − 3a +1 ) (a2+ 3a +1 )
nie pamiętam, czy sie mnoży potęgi w takim przypadku, czy dodaje.
Bardzo proszę o pomoc
23 maj 22:17
Basia:
a4=a*a*a*a
a2=a*a
a4*a2=a*a*a*a*a*a= ....................................
23 maj 22:20
Godzio:
a6 + 3a5 + a4 + 5a5 + 20a4 + 5a3 + 4a4 + 12a3 + 4a2 − 3a3 − 9a2 − 3a + a2 + 3a + 1=
a9 + 8a5 + 25a4 + 14a3 − 4a2 + 1
sprawdź czy się nie pomyliłem
Co do twojego pytania: dodaje: am * an = am+n
23 maj 22:21
Godzio:
... = a
6 ...
23 maj 22:22