matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Franek:
Ile punktów wspólnych ma funkcja y=x
2
−2x+3 z funkcjami y=0,5x
2
i y=0,75x
2
?
23 maj 20:29
Basia:
rozwiąż układy równań y=x
2
−2x+3 y=0,5x
2
x
2
−2x+3=0,5x
2
0,5x
2
−2x+3=0 Δ itd. drugie tak samo
23 maj 21:26