matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
Ola :
w trojkacie prostokatnym poprowadzono wysokosc z wierzcholka kata prostego. spodek wysokosci podzielil przeciwprostokatna na odcinki dlugosci a i b. oblicz dlugosc tej wysokosci jesli : a=
√
2
cm b=
√
18
cm a=2
√
3
1
16
dm b=1,4 m
23 maj 18:36