Różnica 30%- I liczby i 40%-II liczby wynosi 21, a suma 40%:-I liczby i potrojon
Anda: Różnica 30%− I liczby i 40%−II liczby wynosi 21, a suma 40%:−I liczby i potrojonej− II liczby
jest równa 81. Co to za liczby?
23 maj 16:59
Piontoklasista!:

Zapisz odpowiedni układ do rysunku i rozwiąż go
P=28
L=24
23 maj 17:09
Piontoklasista!: sorrry >Anda źle mi sie napisalo
23 maj 17:10
Anda!: ok! a umiesz to rozwiązać?
23 maj 17:14
Piontoklasista!: nieee.... ja jestem dopiero w 5 klasie

Ale napewno sie ktoś znajdzie kto ci pomoże, bo to
dobre forum

pozdrawiam.
23 maj 17:15
Łukasz: zapisujesz następujące równanie:
0.3x − 0.4y = 210
0.4x + 3y = 81
i rozwiązujesz go...np. metodą przeciwnych współczynników.
29 maj 14:42