Oblicz współrzędne punktu przecięcia wykresu podanej funkcji z osiami układu wsp
gladys:

Oblicz współrzędne punktu przecięcia wykresu podanej funkcji z osiami układu współrzędnych.
Określ, czy funkcja jest rosnąca, malejąca, czy stała.
a) y= 6X−3
b) y= −x+7
c) y=
2x + 123
d) y=
1−x3+3
e i f na rysunku
23 maj 15:25
23 maj 18:05
gladys: Halo czy ktoś mi pomoże ?
23 maj 20:22
ak1: W każdym z równań podstaw x=0 to obliczysz y (przecięcie z osią OY)
następnie podstaw za y=0 i oblicz x (przecięcie z osią OX)
23 maj 20:30
leszek:
9 maj 07:37