Czy do wykresu podanej funkcji należy punkt A = (0,2)? Czy należy punkt B= (2,0)
gladys: Czy do wykresu podanej funkcji należy punkt A = (0,2)? Czy należy punkt B= (2,0)?
a) f(x) = x3+2
b) g(x)= x2−2
c) h(x)=2 − X22
d) k(x)= 2x − 1
e) l(x)= Ix − 2 I
f) m(x) I I 2x I − I−2
23 maj 11:54
gladys: Help ! !
23 maj 12:04
R.W.16l: po prostu pod x podstawiaj zero we wszystkim do A i patrz czy wyjdzie 2
potem patrz czy jak podstawisz 2 to czy wyjdzie zero (pkt B)
np. a) y=x3+2
A:
03+2=2, czyli A moze być
B:
23+2=10, czyli B nie może być
23 maj 13:01