matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Paulina :
na podstawie rysunku oblicz :
cos
2
alfa
sin alfa
+
sin
2
beta
tg
2
beta
|AB|=4 a− kąt alfa b − kąt beta
23 maj 11:47
robinka:
liczymy y 3
2
+y
2
=4
2
y
2
=8 y=2
√
2
x=4−2
√
2
3
9
sinβ=
>>sin
2
β=
4
16
3
+
x
2
=c
2
c
2
=(4−2
√
2
)
2
+9 c
2
=16−4
√
2
+8+9 c
2
=33−4
√
2
c=
√
33−4
√
2
3
sinα=
√
33−4
√
2
3
9
tgβ=
>>tg
2
β=
2
√
2
8
4−2
√
2
cosα=
√
33−4
√
2
spróbuj sama dalej wyliczyć
23 maj 12:03