matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź pierwiastki całkowite równania.
Marcin:
Znajdź pierwiastki całkowite równania.
x
−5
a)
=
−3
x+2
5x+3
b)x=
2x
2−2x
c)x+1=
x−1
2x−2
x
d)
=
x+2
x−1
6x−4
e)
=−2x
2−3x
2
f) 6x+1=
x
Proszę o wytłumaczenie przykładów.
23 maj 11:25