matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzielenie wielomianow
JOLA:
wykonaj dzielenie wielomianow w(x): p(x) a) W(x)=3x
x
4
−3x+2 P(x)=x
x
2
−2 b) w(x)=x
x
4
−3x
x
3
+[x
2
}+3x P(x) =x
x
2
+1
23 maj 09:26
marta:
3x do x4 ? a nie 3x do 4?
23 maj 13:55
jola:
3x do 4
23 maj 15:56