Znajdź miejsca zerowe funkcji, która każdej liczbie rzeczywistej x przyporządkow
gladys: POMOCY

Znajdź miejsca zerowe funkcji, która każdej liczbie rzeczywistej x przyporządkowuje :
a) liczbę o 1 większą od x
b) kwadrat liczby x
c) liczbę o 1 większą od (x)
d) liczbę o 5 mniejszą od √(x)
23 maj 08:41
gladys: Halllo
23 maj 10:06
R.W.16l: a) y=x+1
y=0 gdy x+1=0, czyli x0=−1
b) y=x2
y=0 gdy x2=0, czyli x0=0
c) i d)
(x) − co to jest? cecha, f(x)?
23 maj 10:53
gladys: c) liczbę o 1 większą od IxI
d) liczbę o 5 mniejszą od √IxI
23 maj 10:59
R.W.16l: aha, czyli
c) y=|x|+1
y=0 gdy |x|+1=0, czyli x
0 nie istnieje (wychodzi |x|=−1, a |x| jest zawsze ≥0)
d) y=
√|x|−5
y=0 gdy
√|x|−5=0, czyli x
0=....
|x
0|=25
x
0=25 \/ x
0=−25
nie jestem pewien co do d) bo nie wiem ani jak wygląda
√|x| ani co o tym myśleć

ale to nie
tak ze kompletnie głupoty pisałem
23 maj 11:06
gladys: Heh spoko dzięki wielkie
23 maj 11:16