matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy:)
beata:
przekrój osiowy stożka o wysokości 4cm jest trójkątem prostokątnym . oblicz pole powierzchni i objętość stożka
?
23 maj 00:15
Eta:
r=h=4 l=r
√
2
= 4
√
2
1
V=
πr
2
*h=.........
3
P
c
= πr
2
+ πrl =.........
23 maj 00:46