matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
grażka:
96) wiadomo że W(−1)=−1,gdy W(x)=3x do trzeciej+px−3.Zatem wartośc współczynnika p wynosi;A)0,25 B)−4;C)4; D−1
22 maj 18:38
Basia:
W(x)=3x
3
+px−3 W(−1)=3*(−1)
3
+p*(−1)−3=−3−p−3=−p−6 −p−6=−1 wylicz p
22 maj 19:37