matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola o obwody
grażka:
61) wysokośc trójkąta równobocznego o polu powierzchni 48 pierwiastek z 3 wynosi ;a)8pierwiastków z3 b)12 c)4pierwiastki z3 d)4 pierwiastki z6
22 maj 18:29
Basia:
a
2
√
3
P=
=48
√
3
4
wylicz z tego a
2
i a
a
√
3
h=
2
22 maj 21:37