zad
fruu: Trzy siły działające na jeden punkt (4N, 5N, 7N) równoważą się. Jakie kąty tworzą te siły?
22 maj 16:21
fruu: ponawiam
22 maj 20:29
ak1:

Zasada równoległoboku
a=4 b=7 d
2=7
przekątna d
2 =
√a2+2abcosα+b2
oblicz cosα − odczytaj kąt α
dwa pozostałe to
(360−α)2
22 maj 21:06
ak1: Jak coś nie jasne wracam za pół godziny
22 maj 21:10
ak1: Te dwa pozostałe kąty to żle, pospieszyłem się
22 maj 21:55
fruu:

dobrze policzyłem?
23 maj 10:59
fruu: 78, 136, 146 wyszło mi ostatecznie
23 maj 11:11
ak1: Dopiero usiadłem , wyszło ci dobrze 78, 136, 146
23 maj 12:56