matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie... zad z dzialu funkcje homograficzne
pomocy:):
2x−3 _____ =5 3x+1
22 maj 14:49
Basia:
3x+1≠0 3x≠−1 x≠ −
1
3
2x−3
=5 /*(3x+1)
3x+1
2x−3=5(3x+1) 2x−3=15x+5 −13x=8 x= −
8
13
22 maj 14:54
pomocy:
dzieki wielkie
22 maj 16:04