Monini: AProszę o pomoc! by z wykresu funkcji f(x)= 3
x otrzymać wykres funkcji g(x)=3
x−4 należy
przesunąć wykres funkcji f(x).......... .
Funkcja g(x) jest funkcją .......................
Asymptotą jest prosta o równaniu...............
w związku z tym zbiorem wartości jest...............................
W pierwszym trzeba przesujnąć o 4j w prawo.

ale nie wiem co z rosztą zrobic pomocy
Eta:

wykres g(x) powstaje z wykresu f(x) przez przesunięcie o wektor u=[4,0]
( 4 jednostki w prawo)
funkcja g(x) jest rosnąca dla x€ R bo podstawa 3>1
asymptota wykresu ma równanie: y=0 ( oś OX)
ZW= ( 0, ∞)