...
Kamila!:

Pomożecie?
1) oblicz pole i obwód trójkąta
21 maj 18:34
Kejt: P=√32=...
Ob=√3+√3+√6=...
21 maj 18:35
21 maj 18:36
Kamila!:

aha ok dzięki.
a to :
21 maj 18:54
Kejt:
6=a
√3
Ob=6+a+2a
wylicz z tego pierwszego równania "a" i podstaw do reszty...
21 maj 19:00
Kamila!:

aha ok.
a to ostatnie:
21 maj 19:07
Kejt:
5=2a.. a dalej korzystaj z poprzedniego zadania..
21 maj 19:08
Kamila!: ok.
a możesz mi jeszcze wytłumaczyć skąd się wzięło to 6=a √3 w drugim podpunkcie?
21 maj 19:14
21 maj 19:17
Kamila!: no to wiem, ale tam jest jeszcze przez dwa... ; /
21 maj 19:22
Kejt: gdzie?
21 maj 19:22
Kamila!: no bo to jest na wysokośc?
jak tak to musi być a√3/2 ....
21 maj 19:33
Kejt: ech.. nie rozumiem o co Ci chodzi..
21 maj 19:34
Kamila!: no trudno ; /
a w 3 mi jakoś nie wychodzi ; /
21 maj 19:38
Kamila!: a możesz mi napisać jak będzie w ostatnim?
21 maj 19:55
Kejt:
21 maj 19:58
Kamila!: ok wychodzi ale jeśli dam że `a` jest równe 2,5 to wyjdzie inne pole, inne niż powinno. Ale
wychodzi jeśli a = 5 ; / ale nie wiem czy to jest prawidłowe?
21 maj 20:36
Kejt: jaki powinien wyjść wynik?
21 maj 20:42
Kamila!: 254√3
21 maj 20:44
Kejt: rysunek na pewno dobry? może kąty pomyliłaś?
21 maj 20:51
Kamila!: nie... dobrze jest narysowany ..

hmmm
21 maj 20:58
Kejt: | | 6,25√3 | |
to jest błąd w odpowiedziach.. powinno wyjść |
| |
| | 2 | |
21 maj 21:01
Kamila!: no mi właśnie tak samo wychodzi ...
21 maj 21:14
Kamila!: ale dziekuje Ci za pomoc
21 maj 21:14
Basia:
6,25 = 614=254
22 maj 14:18
Kamila!: no tak ale tam jest jeszcze podzielone przez dwa . . ; /
22 maj 16:08
Basia:
wiew, ale wszystko wskazuje na błąd w odpowiedzi; ktoś policzył a*a√3 i zapomniał, że pole to
12*a*a*√3 = 258√3
22 maj 16:14