Równania, trygonjometria, Trapez
Justyna28: Dzień dobry.
Mam problem z takimi zadaniami:
zad1)
a) (17)1−x =49 b) 0,125x * (√2)8−2x = √2x−1
(pier z 2 do x −1)
zad2)
Znajdź wartość trzech pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego (alfa)
mając dane:
a) cosL(alfa)= 53 b) ctg(beta) =4]
zad3)
Oblicz pole i obwód trapezu równoramiennego o kącie ostrym 600 ,którego ramię ma długość 4 cm
,a przekątna ma długość4√7 cm.
21 maj 11:03
Justyna28: Chciałam tylko dodać ,że posiadam wyniki ponieważ mój kolega podał mi wyniki ale nie wiem czy
są one dobre
21 maj 11:05
Łukasz:
masz taki układ równań, ktory musisz rozwiącać
sin
2α+cos
2α=1
| | 4 | |
sinα=U{4}5} lub sinα=− |
| |
| | 5 | |
podpunkt drugi tak samo, z jedynki trygonometrycznej
21 maj 12:18
Łukasz:
itd
wystarczy podstawic wyliczone dane i obliczyc
21 maj 12:23
Amaz: zad1a)
7
−(1−x)=7
2
7
x−1=7
2
7
x=7
3
x=3
21 maj 14:46
Amaz: chociaż można to było łatwiej, ale tak też jest dobrze
21 maj 14:46
Justyna28: a 1) JAK MAM TO ROZWIAZAC
21 maj 15:12