matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkty
grażka:
(70) pole trójkąta jaki wyznacza prosta o równaniu y=−3x+6 przecinając osie układu współrzędnych wynosi
?
20 maj 22:19
meduza:
y= ax+b y= −3x +6
−b
b= 6 , x
o
=
= 2
a
A(0,6) B(2,0)
6*2
P=
= 6 [j
2
]
2
20 maj 22:34