matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste i punkty
grażka:
(69) proste o równaniach −2x+3y+5=0 i y=ax+b są równoległe do siebie gdy
?
20 maj 22:16
meduza:
k II p <=> a
1
=a
2
k: 3y= 2x −5 /:3
2
5
k: y=
x −
3
3
2
a
1
=
3
p: y= ax+b a
2
= a
2
k II p <=> a=
3
20 maj 22:22