matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste i punkty
grażka:
(68) Prosta przechodząca przez punkt P=(1,1) i prostopadła do prostej o równaniu x+2y+1=0 określona jest jakim równaniem
20 maj 22:12
meduza:
k: y= −
1
2
x −
1
2
a
1
= −
1
2
1
p: y= −
(x−x
P
)+y
P
a
1
p: y= 2(x−1)+1 p: y= 2x −1
20 maj 22:17