matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pola i obwody
grażka:
**)Wysokość trójkąta równobocznego o polu powierzchni 48pierwiastek z 3 wynosi
?
20 maj 21:56
Kejt:
a
2
√
3
P=
4
wylicz z tego "a":
a
2
√
3
=48
√
3
4
i podstaw do wzoru na wysokość:
a
√
3
h=
2
20 maj 21:58