matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:-(
planty:
Trzeci wyraz ciagu geometrycznego jest równy 4, a czwarty wyraz tego ciągu jest równy 2. Ile wynosi pierwszy wyraz tego ciągu
20 maj 21:50
Kejt:
a
4
2
1
q=
=
=
a
3
4
2
a
2
=4*2=8 a
1
=2*8=16
20 maj 21:56