matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obwod trojkata
anaaaaaaaa:
dany jest trojkat prostokatny o kacie ostrym 30 stopni.oblicz obwod tego trojkata gdy przeciwprostokatna ma dlugosc 12dm.
20 maj 21:46
Kejt:
2a=12 a=6 Ob=6+12+6
√
3
=...
20 maj 21:50