matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rzucamy trzy razy kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia za każdym
nkk:
Rzucamy trzy razy kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia za każdym razem innej liczby oczek.
20 maj 21:14
meduza:
|Ω|= 6
3
|A|= 6*5*4
|A|
P(A)=
=.........
IΩ|
20 maj 21:49