wielomiany...
chlodman: Witam, prosiłbym kogoś w temacie, o krótką odpowiedź.
Na przykładzie tego dodawania wielomianów, chciałbym wytłumaczenie, od których znaków w
przykładzie (w(x) p(x)) znaki w wyniku są zależne?
W (x)=2x3−2x2+x−4
P (x)=x2−3x
W(x)+P(x)= (2x3−2x2+x−4)+(x2−3x)=
=2x3−x2−2x−4
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
o te znaki mi chodzi, które znaki z W i P są zależne od końcowych
20 maj 20:15
chlodman: ktoś potrafi? to pilne, szykuje się na zaliczenie sprawdzianu :C
20 maj 20:33
chlodman: nieważne...
20 maj 21:05
mila: Znak jest taki
(oczywiście biezesz liczby z tymi samymi potegami)jaki ma liczba której wartośc bezwzgledna
jest wieksza.Dobrze zrobiłeś
24 maj 17:22