matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
haush:
Wektor u=[7,6] mozna przedstwaiec w postaci u=0,5v+2w. Oblicz wspolrzedne wektora v majac dane wektor w=[3,1]
14 gru 14:27
Basia:
tak jak każde inne równanie 0,5v=u-2w v=2u-4w współrzędne spełniają tę samą zależność
14 gru 15:18