matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi masakra jakas
dziara777:
przedstaw liczbe 2
−
11
4
w postaci potegi liczby 16 ^^ przedstaw liczbe 2 do minus 11/4 w postaci potegi liczby 16
20 maj 18:35
meduza:
16
1/4
=
4
√
16
= 2 (16
1/4
)
−11/4
= 16
−11/16
20 maj 19:13
dziara777:
dzieki
20 maj 19:14