matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Aaaa:
Wyrażenie W= (
2
7
)
40
*(
7
2
)
30
jest równe
20 maj 18:24
Basia:
W= (
2
7
)
10
*(
2
7
)
30
*(
7
2
)
30
= (
2
7
)
10
*(
2
7
*
7
2
)
30
= (
2
7
)
10
*1
30
= (
2
7
)
10
*1= (
2
7
)
10
20 maj 18:58
meduza:
W= (
2
7
)
40
*(
2
7
)
−30
= (
2
7
)
40−30
= (
2
7
)
10
20 maj 19:04