zapisz w postaci jendnej potegi
dziara777: (a−2)3a{−5
20 maj 16:41
Godzio: czy to wygląda tak:
20 maj 16:46
Godzio:
| | a−6 | |
... = |
| = a−6 − (−5) = a−1 |
| | a−5 | |
20 maj 16:50
dziara777: jeszcze raz to napisze bo sie mi cos nie wyszlo
prosze o rozwiazanie po kroku co i jak to sie moze naucze
b) 3
20*27
10
c)
3√343*49*
√17*
√7=
20 maj 16:54
dziara777: tak to wyglada widze sie jakos doczytales i dzieki za rozwiazanie
20 maj 16:55
Godzio:
b)
3
20 * 27
10 = 3
20 * 3
3*10 = 3
20 + 30 = 3
50
c)
| | 1 | | 1 | |
3√343 * 49 * √ |
| * √7 = 3√73 * 72 * √ |
| *7 = 7 * 72 * 1 = 73 |
| | 7 | | 7 | |
20 maj 17:12
dziara777: dzieki sliczne
20 maj 17:16
Kalhiri: | | 1 | |
c) p2{343 * 49 * √ |
| * √7 = 7 * 72 * 7−12 * 712 = |
| | 7 | |
20 maj 17:16
Kalhiri: 7
3 ...
20 maj 17:16
Miśka: pomoże mi ktoś w ciągach

:(
20 maj 17:33