oblicz
Ola : równania wykładnicze :
a) 24*2x=32:28
b) 36:67=36x*64
c) 128:23=16*64
d) 49:76=74*49
e) 125:56=25x*53
f) 64:8−4=8x*85
g) 1214*(112)x=1218
20 maj 16:05
meduza:
2
x+4= 2
5−8=2
−3
x+4= −3
x= −7
pozostałe podobnie:
f)
8
x+5= 8
2+4= 8
6
x+5=6
x= 1
powodzenia
20 maj 16:12
meduza:
No to jeszcze

g) 121
4* 121
x = 121
8
121
4+x= 121
8
4+x= 8
x=4
resztę rozwiąż już samodzielnie .
20 maj 16:16
Godzio: heh, wczuwasz się w wodny klimat tym nickiem
20 maj 16:16
meduza:

Niedługo wakacje , jadę nad morze .......
20 maj 16:18
Godzio: ano chyba że tak
20 maj 16:36