matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole powierzchni prostopadłościanu
klaudia5500:
Oblicz pole powierzchni prostopadłościanu o wymiarach: 10dm x 3,5dm x 4 dm
20 maj 15:49
M:
23 kwi 18:12
Miś Uszaty:
P
c
=2*(10*3,5)+2*(10*4)+2*(3,5*4) P
c
=70+80+28=178dcm
2
23 kwi 18:18